Sexism Free Night – Priručnici za treninge

U okviru evropskog istraživačkog projekta Sexism Free Night razvijeni su treninzi za osoblje u noćnom životu, organizatore festivala, kao i profesionalce iz oblasti droga, a sada su za preuzimanje dostupni i priručnici koji vam mogu pomoći da budete korak bliže u oblikovanju bezbednosti u noćnom životu i borbi protiv seksizma!

Trening pokriva teme poput seksualizovanog nasilja u noćnom životu, intervencije posmatrača kao i intersekcionalnost u noćnom životu.

Teme se obrađuju kroz grupni rad uz osvrtanje na iskustvo učesnika – trening je u potpunosti interaktivan i specijalno osmišljen za svaku grupu posebno, tako da je potrebno aktivno učešće.

Ova tri priručnika imaju za cilj dizanje kompetencija kada je reč o prevenciji i odgovoru na seksualizovano nasilje u noćnom životu, a učesnici treninga mogu imati ulogu kao budući lideri u promociji bezbednijih i jednakih noćnih okruženja, kao i da svoje znanje podele sa saradnicima.

Trening za profesionalce u noćnom životu namenjen je promoterima, vlasnicima klubova i menadžerima, konobarima, DJevima, obezbeđenju, ali mi smatramo i da su svi koji u noćnom životu učestvuju – profesionalci, tako da je namenjen svima nama! 🙂

Trening za organizatore festivala je osmišljen za organizatore, promotere, kao i performere festivala. 

Treći trening namenjen je profesionalcima iz oblasti droga – odnosno, mrežama i organizacijama koje rade smanjenje štete u noćnom životu, psy-care timovima, kao i vršnjačkim edukatorima.

Sva tri priručnika za treninge sa gotovim radionicama, materijalima i dodatnim informacijama možete preuzeti ovde.

Hajde da zajedno stvorimo bezbednija noćna okruženja za sve!