Otvorene prijave za Sexism Free Night treninge

“Nemoj tamo da ideš, neko će ti sipati drogu u piće” ,,Tamo su svi drogirani, pazi se” “Žena ne bi trebalo mnogo da pije tokom izlaska kako ne bi bila žrtva seksualnog nasilja” 

Koliko puta si čuo/la ovakve izjave?

Da li si bio/la u situaciji da nisi zainteresovan/a za muvanje, a ta jedna osoba ti uporno prilazi iako si joj jasno dao/la do znanja da nisi zainteresovan/a? Znaš li kako da reaguješ u ovakvim situacijama? 

Da li se slažeš sa idejom da u klubu ili na festivalu sve vreme treba da pazimo šta ćemo da obučemo, gde i pored koga đuskamo, ali i da slučajno nismo ostavili piće bez nadzora na sekund? 

Ako ti kao i mi ne misliš ovako, prijavi se za Sexism Free Night trening! Na treningu ćeš imati priliku da naučiš koji sve oblici seksualizovanog nasilja postoje u noćnom životu, ali i kako da reaguješ kada ga primetiš. Trening sadrži i radioničarski deo, tako da neće biti dosadno, to obećavamo.

Kako bi uključili što više učesnika i time uticali na unapređenje sigurnijih okruženja u noćnom životu pripremili smo dva modula:

  • Modul A – Regionalni trening za osobe i organizacije koji pretežno rade na polju smanjenja štete kod upotrebe droga sa teritorije Balkana

Kad i gde: 13. april, zoom, od 10 do 16 časova, i ne brini biće nekoliko pauza!

  • Modul B:  trening za profesionalce u industriji noćnog života (vlasnici, menadžeri, obezbeđenje, zaposleni u lokalima, ali i klaberi i svi ostali koji posećuju žurke i festivale).

Kad i gde: 16. April, od 12 do 18 časova (ne brini, biće više pauza). Tačna lokacija biće naknadno objavljena.

Oba treninga biće realizovana na srpskom jeziku.

Prijava za trening je otvorena do 11. Aprila u 23:59, a maksimalan broj učesnika po treningu je 20, zato požuri! Prijavi se ovde.

UPOZORENJE: Treninzi obrađuju teme kao što su seksualno nasilje, seksualno uznemiravanje, silovanje, nametljivo ponašanje, neželjena seksualna pažnja, i druge teme koje nekim učesnicima mogu biti teške. Ako ste doživeli bilo koji od pomenutih vidova nasilja, ovaj trening može biti težak za vas ili u vama izazvati jaka negativna osećanja. Ako vam je potrebna pomoć́ pronađite liniju za pomoć u svojoj zemlji ovde: https://www.rcne.com, ili nam pišite na: hello@sekismfreenight.eu ili info@regenracija.org. 

Vreme je da svi zajedno stanemo na put nasilnicima i stvorimo sigurno noćno okruženje za sve!

Trening realizuje NVO Re Generacija u okviru Evropskog projekta Sexism free night.