Re Generacijini treninzi u februaru i martu

Već deset godina kroz različite treninge edukujemo mlade o smanjenju štete, psihoaktivnim supstancima, bezbednosti na žurkama i festivalima, poštovanju i zaštiti ljudskih prava, a sve u cilju da obučimo što veći broj vršnjačkih edukatora i time stvormo sigurnije okruženje za sve nas. 

Sada smo spremili smo tri nova treninga koja ćemo održati u februaru i martu, a sigurni smo da će te bar neka od tema koje obrađujemo zaintersovati. 

Treninzi su:

#BezbedanParty – Bezbednost u noćnom životu

Kad i gde: 19. i 20. februar, Zoom

Ukoliko voliš da izlažiš i želiš da naučiš više o bezbednosti u noćnom životu, psihoaktivnim supstancama, prevenciji nasilja, kao i zdravlju, a da nakon treninga naučiš i svoju ekipu o ovim temama – ovo je pravi trening za tebe! 

Kome je namenjen: svima od 15 do 30 godina koji izlaze u neki od klubova/kafića u Beogradu. 

Kako da se prijaviš? Prijavu i više o treningu možeš videti ovde.

Ovaj trening realizuje se onlajn, u okviru projekta #BezbedanParty kroz koji ćemo podržati 20 vršnjačkih edukatora i edukatorki. 

Rad sa ženama koje koriste droge, a žrtve su nasilja 

Kad i gde: 03. i 04. mart, 2022, Zoom

Ako želiš da saznaš više o osnovnim pojmovima koji se tiču politika prema drogama, kako se radi sa ovim ženama u Centrima za socijalni rad, ili saznaš šta znači pojam kozavisnosti, prijavi se za ovaj trening. 

Kome je namenjen: zaposlenima u organizacijama / institucijama koje rade u oblasti droga i/ili u oblasti prevencije i odgovora na nasilje nad ženama, ali i studentima svih humanističkih nauka, kao i pojedincima koji rade ili žele da se edukuju o radu sa ovom ranjivom grupom. 

Kako da se prijaviš? Prijavu i više o treningu možeš videti ovde.

Ovaj trening realizuje se u okviru projekta “Povećavanje univerzalnog pristupa uslugama za prevenciju i odgovor na rodno zasnovano nasilje za žene koje koriste droge”.

3. Sexism free night – prevencija i odgovor na seksualizovano nasilje u noćnom životu

Kad i gde: 29. i 30. mart, mesto će biće naknadno objavljeno

Radiš u klubu ili na festivalu? Prijavi se za trenig kako bi saznao/la kako da prepoznaš i odreaguješ na seksualizovano nasilje koje se dešava u noćnom životu, kako bi stvorili sigurnije noćno okruženje za sve!

Kome je namenjen: 

  • Modul A – svima koji rade u industrije noćnog života, vlasnicima klubova, organizatorima žurki i festivala, DJ-evima, obezbeđenju, promoterima/kama, osoblju lokala…
  • Modul B: onima koji pretežno rade na polju smanjenja štete kod upotrebe droga.

Kako da se prijaviš? Online, a prijava počinje sredinom marta. 

Treninzi se realizuju u okviru Evropskog projekta Sexism free night.

Prati naše društvene mreže za informacije o otvaranju prijava za svaki od ovih treninga i informiacije o eventualnim promenama datuma i mesta.