Razvojna radionica za rad sa ženama koje koriste droge u slučajevima nasilja

Među svim ranjivim grupama uvek postoje i one koje su dodatno još ranjivije u odnosu na druge, te dodatno uskraćene za adekvatnu pomoć. Takva je situacija i sa rodno zasnovanim nasiljem i ženama koje koriste droge, a upravo ova nevidljivost i specifičnost problema dovodi do barijere u pristupu i dostupnosti različitim servisima, važnim za njihovo zdravlje, resocijalizaciju i osnaživanje.

Sa ciljem da prevaziđemo ovaj problem, NVO Re Generacija poziva sve zainteresovane predstavnike organizacija civilnog sektora, institucije i pojedince koji se prvenstveno bave prevencijom i pružanjem usluga ženama žrtvama nasilja, kao i organizacije i institucije koje deluju u oblasti droga (smanjenje štete, lečenje, prevencija i drugo) da se prijave na ,,Razvojnu radionicu za rad sa ženama koje koriste droge u slučajevima nasilja”. 

Radionica će biti održana u utorak i sredu, 20. i 21. aprila u terminima od 11 do 15 časova preko ZOOM platforme, a sastavni je deo aktivnosti projekta “Povećavanje univerzalnog pristupa uslugama za prevenciju i odgovor na rodno zasnovano nasilje za žene koje koriste droge” koji sprovodi NVO Re Generacija, uz sratešku podršku Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije.

Cilj radionice je da zajedničkim snagama i znanjem stečenim iskustvom u radu zajedno usvojimo polazne smernice za rad sa ženama korisnicama droga koje su žrtve nasilja, te ih učinimo vidljivijim i omogućimo im jednaka prava za pomoć i izlazak iz nasilnog odnosa, kao i da unapredimo sistem podrške i upućivanja na servise, kao odgovora na nasilje prema ženama koje koriste droge. 

Molimo Vas da se za prisustvo radionici prijavite putem sledećeg linka: https://forms.gle/q4n7eR8UsniJT3qr8


Rok za prijave: ponedeljak 19. 04.2021. do 17:00 časova. 

Detaljna agenda radionice biće dostupna u narednim danima, a nakon zatvaranja prijava tim NVO Re Generacije će odabranim prijavljenima proslediti instrukcije za pristup zoom platformi.


Ovu radionicu sprovodi NVO Re Generacija, u okviru granta koji pruža Evroazijsko udruženje za smanjenje štete (EHRA) u okviru regionalnog projekta pod nazivom „Održivost usluga za ključne populacije u istočnoj Evropi i centralnoj Aziji“ koji sprovodi Alijansa za javno zdravlje, u konzorcijumu sa 100% Life (All-Ukrainian Network of PLWH), Centralnoazijskim udruženjem za HIV i Evroazijskom mrežom za zdravlje ključnih populacija, uz pomoć Globalnog fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije. 

Implementacija projekta u Srbiji, strateški je podržana od Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije. 

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije možete se obratiti NVO Re Generacija na mail info@regeneracija.org

Nadamo se da će te se odazvati pozivu na radionicu i da ćemo zajedničkim radom sistem odgovora na nasilje učiniti boljim, funkcionalnijim i dostupnim za sve.