NIGHT LIGHT

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i nedozvoljene trgovine drogama 26. juna, Re Generacija sedmu godinu zaredom organizuje druženje tokom kojeg ćemo otvoreno razgovarati o jednoj od najvećih tabu tema – drogama.

Fokus ove godine biće nastavak naših napora u promociji i zagovaranju za omogućavanje usluga smanjenja štete u noćnom životu, poštovanju prava ljudi u cilju donošenja informisanih odluka o sopstvenom ponašanju ali i edukaciji o minimizaciji rizika i smanjenja stigmatizacije i diskriminacije osoba koje se ipak odluče da koriste psihoaktivne susptance.

Ove godine u goste dovodimo ljude uz čije ste ritmove navikli da đuskate, a sa kojima ćemo razgovarati o noćnom životu u Srbiji i regionu, bezbednosti i javnom zdavlju, ali i ljubavi i solidarnosti na dens floru, kog smo svi deo. Sa nama će biti umetnici čija imena ne moramo posebno predstaviti : Marko Milošević aka Mkdsl i Vanja Bursać, a na podijumu za priču će im se pridružiti i Vladana Stepanivić iz redova Re Generacije.

Vaš domaćin za lagano popodne iliti host če biti Stefan Pejic, dok će muziku za vas nakon razgovora birati Vanja Bursać.

Mesto sastanka je Svaštara Concept Bar (u dvorištu Kluza), vreme i datum su petak 26ti jun u 18h.

Razgovor ćete moći pratiti i lajv putem Twitch-a i Instagrama i Facebooka, te nas zapratite za detalje!

**********
Support. Don’t Punish je globalna kampanja zagovaranja za aktivne politike prema drogama koji se tiču ljudskih prava i javnog zdravlja. Svrha kampanje je promocija reformi politike prema drogama i promena zakona koji sprečavaju sprovođenje i pristup servisima smanjenja štete od upotrebe droga.
Globalni dan akcije u okviru kampanje održava se 26. juna, na Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nedozvoljene trgovine drogama i prenosi sledeće ključne poruke:
Sistem kontrole droga ne deluje i potrebna mu je reforma
Osobe koji koriste drogu ne treba više kriminalizovati
Osobe koji su uključene u promet droge na najnižem nivou, posebno zbog teške ekonomske situacije ili one koji su na to naterane silom, ne treba kažnjavati preoštrim kaznama
Smrtnu kaznu nikada ne treba primenjivati kod prekršaja vezanih za drogu
Politike prema drogama treba zasnivati na zdravlju, dobrobiti za sve i programima smanjenja štete
Budžete za politike prema drogama treba osmisliti tako da obezbede odgovarajuću podršku zdravstvenim i servisima smanjenja štete.

Link za event: https://www.facebook.com/events/829295120932999/