Re Generacija na YODA radionicama u Podgorici!
YODA 
Youth organization for drug action (YODA) je treću radionicu ove godine organizovao u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici u periodu od 11. do 14. maja. Radionici su prisustvovali predstavnici organizacija iz sedam evropskih država: Srbije, Poljske, Ukrajine, Slovačke, Belgije, Crne Gore i Albanije. Ispred tima Regeneracije učestvovali su:  Stefan Pejić, Teodora Jovanović i Vladana Stepanović.
Praktičnii deo radionice se sastojao iz internacionalnih grupnih vežbi. Prva grupa vežbi je bila usmerena na rešavanje zadatih problema studija slučaja različitih grupa mladih u riziku (mladi korisnici droga, mladi beskućnici, mlade traseksualne osobe…). Tokom razmatranja slučajeva smo poredili zakone i mogućnosti koji postoje u različim državama i pokušali do dođemo do rešenja problema. Drugi dan radionice je glavni akcenat grupnog rada bio na rešavanju problema kršenja ljudskih prava mladih u riziku. Predstavnik svake države učesnice seminara je u kratkim crtama izneo glavne primere kršenja ljudskih prava koj su najučestaliji u njihovim sredinama. Nakon toga smo u internacionalnim grupama mapirali i razmatrali slučajeve kršanja ljudskih prava na zadatim slučajevma, poredili koje organizacije i državne institucije bi mogli da uključimo i za iste pokušali da pronađemo najbolje rešenje za iste u idealnim situacijama.
Poseta LGBTQI Drop In-u 

Pored praktičnog grupnog rada organizovana je poseta i NVO Juventas, organizaciji domaćinu ove radionice. Posetili smo njihov drop in centar za korisnike droga i seksualne radnice i upoznali se načinom rada ove NVO kao i drop in centar za LGBT. Oba drop in centra pored usluga pružanja psihosocijalne pomoći korisnicima i usluga podele kondoma i sterinih pribora za injektiranje imaju i terenski rad dva puta nedeljno. Smatram da je to od velikog značaja jer na taj način zaposleni uspevaju da dosegnu i do korisnika koji nisu u Podgorici. Pored poseta drop in centru obišli smo i napuštene vagone i barake u blizini železničke stanice u kojima borave injektirajući korisnici droge, ali i obalu reke Ribnice gde najčešće tokom letnjih dana i noći vreme provode mladi beskućnici.
Tim Re Generacije 
Razmene iskustva i upoznavanja sa zakonima i mogućnostima pomoći mladima u riziku u različitim državama od velikog značaja je i umrežavanje organizacija učesnica. Neki od utisaka naših učesnika su da naša država može mnogo da nauči od drugih država koje u mnogo većoj meri od nas rade na programima smanjenja štete. Ono što je neophodno je da se i Beogradu otvori bar jedan drop in centar za početak kako bi se doseglo do injektirajućih korisnika droga, a zatim postepeno da se radi na širenju mreže. Pored toga prevencija i rad na smanjenju štete kod rekreativnih korisnika droga je od velikog značaja i velike organizacije koje prave događaje s elektronskom muzikom bi trebale toga da budu više svesne kao što je slučaj sa organizacijama na pimer u Belgiji.